Danmarks förra statsminister lämnar partiet – startar nytt

Danmarks förra statsminister Lars Løkke Rasmussen lämnar partiet Venstre. I stället startar han ett nytt politiskt nätverk.

Den 1 januari meddelade Danmarks förra statsminister Lars Løkke Rasmussen att han lämnar sitt parti Venstre, i vilket han varit medlem i 40 år.

Løkke Rasmussen har i stället låtit meddela att han startar ett nytt politisk nätverk för den politiska mitten.

Det spekulerades i samband med partiavhoppet om han skulle starta ett nytt parti men Løkke Rasmussen menar att det finns tillräckligt med partier i landet.

"Danmark har många partier, och man ska inte starta ett nytt om det inte känns riktigt ända in i märgen. Men kanske finns det en bas för en ny mötesplats", skriver han på sin hemsida.

Lars Løkke Rasmussen avgick som partiledare för Venstre så sent som sommaren 2019. Det skedde efter interna möten i partistyrelsen. Sedan i höstas har det spekulerats i hans framtid efter att den förre statsministern i sin självbiografi antytt att något nytt var på gång.

Lars Løkke Rasmussen kommer att stanna i Folketinget som politisk vilde.

Forrige artikel Örebro län behåller sin landshövding Næste artikel Svensk handel får ny presskommunikatör
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.