De är nominerade till Skånes bästa vårdcentral

Vårdcentralen Anderslöv, Vårdcentralen Förslöv och Garnisonsgatan Läkargrupp är nominerade till priset Skånes bästa vårdcentral 2020.

Utmärkelsen går till den vårdcentral som under 2019 har fått bäst resultat i bland annat patientomdömen i den nationella patientenkäten och kvalitetsindikatorer för vårdcentral i Hälsoval Skåne. 

Vinnaren belönas den 4 mars med en prissumma på 60 000 kronor. Tvåorna får 20 000 vardera. Både vinnaren och tvåorna får dessutom var sitt glasäpple som är designat av Hanne Dreutler.

Förra årets vinnare

2019 tog Vårdcentralen Anderslöv hem priset för andra året i rad. De fick utmärkelsen på grund av ett kontinuerligt kvalitetsarbete, fast läkarkontakt och goda resultat när det gäller bemötande, tillgänglighet och medicinsk kvalitet.

Forrige artikel Tidigare klimatförhandlare blir ambassadör för högnivåmöte Næste artikel Han blir nationell samordnare för Agenda 2030
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.