De får fortsatt förtroende att leda Scouterna

Scouterna har röstat fram sin förbundsstyrelse med fem nya medlemmar. Ida Texell och Victor Lundqvist får även fortsatt dela på ordförandeskapet.

Svenska Scouterna och dess 75 500 medlemmar leds av både Ida Texell och Victor Lundqvist som ordförande. Efter stämman i veckan står det klart att båda har fått fortsatt förtroende.

Ida Texell är kommundirektör i Upplands-Bro kommun och har flera uppdrag i olika styrelser inom civilsamhället. Bland annat är hon styrelseordförnade för Bilkåren, Folk och försvar och Locker room talk.

Victor Lundqvist är till vardags projektledare vid Trollhättan energi.

– Vi vill fortsätta att stärka Scouternas roll i samhället, som en rörelse av och för unga mot en bättre värld. Vi är övertygade om att barn och unga som får möjlighet att ta ansvar och får stöttning av vuxna blir världsförbättrare, säger han i ett pressmeddelande.

Både Texell och Lundqvist har valts på ett mandat som sträcker sig två år framåt.

Forrige artikel Han ersätter Leila Ali Emli (MP) i riksdagen Næste artikel Tio finalister kan bli Årets volontär
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.