Sveaskog vinner anti-pris

Det statligt ägda skogsbolaget Sveaskog tilldelas den negativa miljöutmärkelsen Svenska greenwashpriset.

För tionde året i rad delas priset, som är instiftat av organisationen Jordens vänner, ut. Prisets syfte är att uppmärksamma aktörer som bedriver en vilseledande marknadsföring kring sitt miljöarbete. Andra nominerade var bland annat gruvindustrins branschorganisation, Svemin, samt klimatkompensationsbranschen.

– Det är faktiskt väldigt lätt att undvika greenwashing. Man levererar först och snackar sen, säger Jordens vänners ordförande Mikael Sundström i ett pressmeddelande.

Sveaskog tog hem anti-priset med en klar majoritet.

– Det är bra att greenwashing uppmärksammas och att vi, som Sveriges största skogsägare, granskas. Däremot håller vi inte med om att Sveaskog sysslar med greenwashing, säger Olof Johansson, biolog och skogspolitisk chef på Sveaskog i ett pressmeddelande.

Förra året vann oljebolaget Preem.

Forrige artikel Hon föreslås som ny partiledare för Vänsterpartiet Næste artikel Handelshögskolan topp tio i ny rankning
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.