Diana Janse till tankesmedjan Frivärld

Diplomaten Diana Janse blir från och med september 2021 senior fellow för tankesmedjan Frivärld.

Janse var fram till mars i år Sveriges ambassadör i Mali, Niger, Mauretanien och Burkina Faso. Dessförinnan har hon bland annat tjänstgjort som diplomat i Afghanistan och Ryssland.

Därutöver har Janse tjänstgjort i Carl Bildts stab under hans tid som utrikesminister samt varit utrikespolitisk rådgivare och internationell chef hos Moderaterna. I dagsläget kanderar hon till riksdagen för samma parti.

– Med Diana som senior fellow vässas Frivärld ytterligare inom de utrikes- och säkerhetspolitiska frågorna. Vi blir med detta en ännu starkare röst i frågor som är avgörande för Sveriges roll i världen och vår säkerhet, säger Gunnar Hökmark, ordförande Frivärld, i ett pressmeddelande.

Forrige artikel Plikt- och prövningsverkets gd får förlängt Næste artikel Advokat blir ny ordförande för Stadsmissionens skolstiftelse
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.