Drag queens prisas för marknadsföring av bibliotek

Miss Shameless och Lady Busty är årets mottagare av Greta Renborgs pris för god marknadsföring av bibliotek.

Det är Biblioteksföreningen som har valt att tilldela årets pris till dragartisterna som representerar projektet Drag queen story hour.

– Det känns otroligt fint och ärofyllt att få pris för att sprida biblioteken och dess viktiga funktion, säger pristagarna i ett pressmeddelande.

– Priset betyder mycket för oss som vill vara läsfrämjande förebilder och få fler barn och unga att läsa och få ökad kunskap. Att genom sagor väcka den spännande värld böcker tar en till är viktig för utveckling och ökade språkkunskaper.

Det var förra året som Lady Busty och Miss Shameless blev bekanta för allmänheten. Anledningen var att lokalpolitikern Jonathan Sager (SD) ville stoppa sagostunden från att genomföras på Kalmars stadsbibliotek.

Prissumman är på 25 000 kronor och kommer att användas till att utveckla verksamheten.

{{toplink}}

Forrige artikel Generaldirektören för Statens fastighetsverk lämnar Generaldirektören för Statens fastighetsverk lämnar Næste artikel Ex-partisekreterare till PR-byrå
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.