Duo ska leda nya skolledarfacket

Det nya fackförbundet Sveriges skolledare har ett delat ledarskap.

Från den 1 januari bildar Sveriges skolledarförbund och Lärarförbundet skolledare det nya fackförbundet Sveriges skolledare. 

Ledarskapet består av både Ann-Charlotte Gavelin Rydman, tidigare ordförande för Lärarförbundet Skolledare och Matz Nilsson, tidigare ordförande för Sveriges Skolledarförbund ”för att tillvarata kunskapen och erfarenheten från de båda tidigare förbunden”, skriver man i ett pressmeddelande

– En långsiktigt hållbar skolpolitik kräver samsyn och samarbete. Vi skolledare har insett det sedan länge och enas från och med den första januari i det nya starka förbundet Sveriges Skolledare. Jag och Ann-Charlotte ser det som en styrka att vi nu går in i detta gemensamt, som en prestigelös och modern ledarduo för Sveriges Skolledare, säger Matz Nilsson. 

 

Forrige artikel Västernorrland rekryterar direktör från Norrköping Västernorrland rekryterar direktör från Norrköping Næste artikel Toppmoderat blir politisk sekreterare för SD Toppmoderat blir politisk sekreterare för SD
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.