Efter uteslutningen – han tar över Uppsalacentern

Centerpartiets kommunalråd i Uppsala, Stefan Hanna, uteslöts i höstas ur partiet. Nu tar Jonas Pettersson över gruppledarrollen.

Stefan Hanna uteslöts ur Centerpartiet i december 2018 efter att ha kritiserats för att nedvärdera och köra över medlemmar. 

– Vår bedömning är att Stefan Hanna som person har frambringat en kultur hos centern i Uppsala både i form av rädsla hos medlemmar och en tystnadskultur. Många vittnar om att de därför hoppat av sina uppdrag. Det är den här samlade bedömningen som ligger bakom beslutet, sade Thomas Lind, organisationschef Centerpartiet till Sveriges Radio, i samband med uteslutningen.

Läs också: Centerpartiet utesluter kommunalråd

Hanna har valt att sitta kvar som kommunalråd men som politisk vilde. Men rollen som gruppledare har han lämnat. Det uppdraget går nu till Jonas Pettersson. 

– Det har varit en personkonflikt som jag inte har varit delaktig i, inte en politisk konflikt. Jag har samarbetat bra med Stefan Hanna och har inget otalt med honom. Hur andra har upplevt det kan inte jag uttala mig om. Jag är en pragmatisk människa och kommer att arbeta för att hitta lösningar, säger Pettersson till Upsala nya tidning.

Centerpartiet i Uppsala sitter i opposition. Kommunen styrs av ett blocköverskridande minoritetsstyre mellan S, MP och L. 

Läs också: Alliansen sprack i Uppsala

 

Forrige artikel Landshövding blir ny ordförande för Min Doktor Næste artikel Hon tar över som gruppledare efter Ygeman
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.