Ekots Tomas Ramberg går över till DN

Ekots inrikespolitiska kommentator Tomas Ramberg går över till motsvarande roll på Dagens Nyheter.

Sedan början på 1990-talet har Tomas Ramberg arbetat på Sveriges Radio och deras Ekoredaktion, där han bland annat har programlett Ekots lördagsintervju och hörts som inrikespolitisk kommentator.

Men från och med den 1 februari kommer han att kommentera och analysera politik för Dagens Nyheters räkning.

– Det kommer för mig som en oväntad och väldigt rolig vändning i yrkeslivet att efter många år på landets bästa etermedium nu också få chansen att jobba på den bästa tidningen, säger han till DN.

– Jag får fortsätta ägna mig åt mitt favoritämne: svensk politik. Bara i annan form, mindre prat och mera skrivande. För en som ”tjötat” så mycket, och så länge, är det lockande att få ge sig i kast med text och bild, även om det säkert också blir lite poddande.

Stenberg blir kvar på tidningen

DN:s inrikespolitiska kommentator Ewa Stenberg lämnar uppdraget men stannar kvar på tidningen. Hennes nya roll blir specialreporter inom säkerhetspolitik.

Forrige artikel Sätherbergs pressekreterare går till LRF Næste artikel Han lämnar näringsutskottet för att bli sakkunnig hos Bohlin (M)
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.