Entreprenörskapsforum rekryterar ny forskningsledare

Enrico Deiaco har tillträtt sin nya tjänst som forskningsledare vid Entreprenörskapsforum. Han kommer framförallt att forska om integration i Sverige. 

Som forskningsledare kommer Enrico Deiaco leda arbetet i forskningsprojektet Integration Sverige, som ska förbättra förståelsen av integration och migration med målet att minska utanförskapet i Sverige. Deiaco kommer också arbeta med frågor om utvärdering, innovation och tillväxt. 

Deiaco har tidigare forskat vid Kungliga tekniska högskolan (KTH). Närmast kommer han från Myndigheten för tillväxtpolitiska utvärderingar och analyser, därhan varit avdelningschef med ansvar för forsknings- och innovationspolitiska studier.

– Efter många år i en chefsroll känns det spännande att få utrymme att fokusera på egen forskning och analys och djupdyka i vad jag anser är några av Sveriges mest angelägna frågor, säger Enrico Deiaco i ett pressmeddelande. 

 

Forrige artikel Hon är ny vd för H&M Næste artikel Hon blir ny regiondirektör för Region Jönköping
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.