Erik Bromander lämnar uppdraget som statssekreterare

Infrastrukturminister Anna Johanssons statssekreterare slutar efter Dagens Nyheters granskning av hans tjänsteresor.

– Jag har fattat beslut om att skilja Erik Bromander från sin tjänst som statssekreterare i regeringskansliet, säger Anna Johansson till DN.

Beskedet kommer efter DN:s granskning som visat att Bromander sedan han tillträdde i oktober 2014 har rest i tjänsten för för 829 000 kronor. Några av resorna ska också ha förlängts och kombinerats med semester. 

– Genomgången av mina resor som jag själv begärt – visar att det finns några felaktigheter. Det ber jag om ursäkt för. Självklart kommer jag att göra rätt för mig och betala tillbaka varenda krona, kommenterar Bromander i ett pressmeddelande.

– Mitt agerande har dock påverkat förtroendet mellan mig och mitt statsråd. Hon måste kunna känna att hon har ett hundraprocentigt förtroende för mig som sin närmaste medarbetare; varje dag, i varje fråga. Så är det tyvärr inte längre. Därför kommer Anna Johansson att be regeringen att entlediga mig som statssekreterare i Regeringskansliet.

Forrige artikel Ilinca Benson ny vice vd och kommunikationschef för SNS Næste artikel Fjaestad blir samhällspolitisk chef på Kommunal
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.