Eskil Wadensjö ordförande i nytt vetenskapligt råd vid Fores

Professor i nationalekonomi ska leda arbetet i ett nytt vetenskapligt råd för programmet för migration och integration vid Fores.

Rådet har till uppgift att bidra med kunskapsunderlag och vetenskaplig förankring för det arbete som sker under tankesmedjan Fores program för migration och integration. 

– Migration och integration är en av vår tids viktigaste frågor. Fores spelar en viktig roll i dialogen mellan forskning och politik på området. Jag ser emot att bidra till att utveckla Fores roll inom detta område, kommenterar Eskil Wadensjö i ett pressmeddelande.

Rådets medlemmar

  • Andreas Bergh, välfärdsforskare och docent i nationalekonomi, samt forskare på Institutet för Näringslivsforskning (IFN) och lektor vid Ekonomihögskolan i Lund
  • Benny Carlsson, professor vid Ekonomihögskolan, Lunds universitet
  • Ordförande Eskil Wadensjö, professor i nationalekonomi vid Institutet för social forskning, Stockholms universitet
  • Lena Hensvik, fil. dr nationalekonomi och arbetar som forskare på Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering (IFAU)
  • Mikael Hjerm, professor i sociologi vid Umeå universitet
  • Rebecca Thorburn Stern, docent i folkrätt vid Uppsala universitet
  • Susanne Urban, docent och universitetslektor i sociologi vid Institutet för bostads- och urbanforskning vid Uppsala universitet

 

Forrige artikel Nina Cromnier fortsatt gd för Kemikalieinspektionen Næste artikel Ingrid Hedenvind Brask och Erik Åslin till Almega
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.