EU-parlamentariker strider för regnbågsfamiljers rättigheter

Den centerpartistiska EU-parlamentarikern Abir Al-Sahlani är med och förhandlar fram ny EU-lagstiftning: ”Det är självklart att ett föräldraskap som erkänts i ett EU-land ska vara giltigt i alla medlemsländer”.

Bulgarien, Lettland, Tjeckien, Polen, Ungern och Cypern – i dessa länder skulle en inflyttande regnbågsfamilj stöta på problem.

– Det är rent ut sagt barockt att dagens EU-lagstiftning inte säkrar barnens trygghet på ett bättre sätt, när en familj flyttar inom EU – men det kommer vi nu att ändra på. Fri rörlighet ska vara mer än fina ord, säger Abir Al-Sahlani (C) i ett pressmeddelande.

Hon är just nu med och förhandlar fram ett lagförslag från EU-kommissionen om att föräldraskap i samkönade par ska erkännas i alla EU:s medlemsstater. När lagstiftningen har förhandlats fram i parlamentet kommer den att förhandlas vidare med EU-kommissionen och ministerrådet.

– Jag kommer att göra allt som står i min makt för att bakåtsträvare inte ska få inflytande över den här lagstiftningen. Det är det enda anständiga att göra, säger Al-Sahlani.

Forrige artikel Hälso- och sjukvårdsdirektör lämnar med omedelbar verkan Hälso- och sjukvårdsdirektör lämnar med omedelbar verkan Næste artikel HSB:s vd lämnar efter 14 år på posten HSB:s vd lämnar efter 14 år på posten
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.