Fastighetsmäklarinspektionens direktör lämnar

Gunilla Paulsson Lindberg kommer att lämna rollen som direktör och chef för Fastighetsmäklarinspektionen vid årsskiftet. 

Fastighetsmäklarinspektionens nuvarande myndighetschef Gunilla Paulsson Lindberg kommer att lämna sitt uppdrag vid årsskiftet, i samband med att hennes förordnande löper ut. 

Hon har varit direktör och chef för Fastighetsmäklarinspektionen sedan i mars 2018 men hon har nu valt att inte få uppdraget förlängt då hon vill gå i pension. 

David Johansson som i dag är operativ chef på FMI kommer att träda in som vikarierande myndighetschef från och med den 1 januari, till dess att en ny ordinarie direktör utsetts av regeringen. Hans vikariat gäller dock som längst till den 31 december 2025 och i samband med uppdraget får han ett lönetillägg på 5 000 kronor. 

David Johansson har jobbat på Fastighetsmäklarinspektionen sedan 2018 och innan dess som jurist vid Polisen. 

– Det känns hedrande och roligt att ha fått frågan och jag ska göra mitt yttersta för att axla rollen som myndighetschef på bästa sätt, säger David Johansson i en skriftlig kommentar. 

{{toplink}}

 

Forrige artikel Beräkningar från friluftslivet: Naturpengar har halverats Beräkningar från friluftslivet: Naturpengar har halverats Næste artikel ”Jag tror få har uppmärksammat det väldigt breda mandat som vi har fått” ”Jag tror få har uppmärksammat det väldigt breda mandat som vi har fått”
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.