Fem delar på Lärkanpriset 2015

Fem författare prisades i var sin kategori, och Erika Tengrud hedrades med Lärkungepriset.

Richard Hultén fick priset i kategorin Förskola/Lågstadium. Juryn framhåller i sin motivering att Richard Hulténs styrka är att skapa "vardagsnära, varma texter som berör".

Lärkanpriset i kategorin Mellanstadium gick till Ulf Eskilsson. Han har arbetat som lärare på mellanstadiet i över 20 år och har skrivit läromedel i svenska, matematik och no-ämnen.

Priset i kategorin Högstadium tilldelades KG Johansson, som sedan 1985 har skrivit ett sextiotal böcker inom musikpedagogik.

Börge Ring tilldelades årets Lärkanpris i kategorin Gymnasium med motiveringen att han "i sina läromedel i religionskunskap och svenska strävar efter att göra kunskapen, via texten, tillgänglig och uppgifterna intressanta och närliggande."

Siv Strömquist tilldelades priset i kategorin Universitet/Högskola. Hennes böcker, med fokus på språkvård och skrivande, har fått stor spridning bland lärare och studenter på universitet och högskolor runt om i landet.

Lärkungepriset, som sedan förra året ges till en debutant inom området, gick i år till Erika Tengrud för "Matteresan", läroböcker i matematik som är anpassade för elever inom grundsärskolan åk 7-9. 

Pristagarna tog emot sina priser från gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic (S) under en prisutdelning på Skolforum i Göteborg.

Forrige artikel Cecilia Johansson vinner Guldäpplet Næste artikel Mihai Aldén och Kajsa Andersson årets alumner vid Linköpings universitet
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.