Fem kommuner kan knipa pris för skräparbete

Fem kommuner är i final till priset årets Håll Sverige rent-kommun.

Här är de fem kommunerna som kan vinna Håll Sverige rents pris:

Borås – för arbetet med att förändra normer och ett kampanjande för ett fimpfritt Borås till stadens 400-årsjubileum.

Flen – för arbetet under Skräpplockardagarna och Håll Sverige Rent-dagen och för att ha antagit en ny handlingsplan för minskad nedskräpning.

Gävle – för ett brett engagemang med deltagarrekord i Skräpplockardagarna och utveckling av arbetet med Grön Flagg och Lärande för hållbar utveckling (LHU) i Utbildning Gävles verksamheter.

Hässleholm – för arbetet med Skräpplockarveckan och det digitala spelet Cleanite i kampen mot skräpet.

Linköping – för kampanjen ”Håll det rent” med bland annat budskap på storbildstavlor och foliering av 60 papperskorgar för ökad synlighet och så att de används mer.

Delas ut den 1 december

– De kommuner som toppar Håll Sverige rents kommunindex arbetar strategiskt och förebyggande mot nedskräpning. Många av invånarna i toppkommunerna är också engagerade och deltar i skräpplockningar, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige rent, i ett pressmeddelande.

Priset delas ut onsdag den 1 december i samband med Håll Sverige rents digitala nedskräpningskonferens.

Forrige artikel Hon får lämna riksdagen efter MP-ministrarnas avgång Hon får lämna riksdagen efter MP-ministrarnas avgång Næste artikel Erfaren sakkunnig går till Lif Erfaren sakkunnig går till Lif
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.