Finansmarknadsministern har åkt ur klimatkollegiet

Regeringens klimatkollegium har haft sitt andra möte sedan starten i juni förra året. Efter språkrörsbytet sitter inte längre finansmarknadsministern med i kollegiet.

När regeringen inrättade ett klimatkollegium i juni förra året bestod det av statsministern, miljö- och klimatministern, närings­minis­tern, finansministern, infrastrukturministern, energi- och digitaliserings­ministern, landsbygdsministern samt finansmarknads- och bostadsministern.

Båda språkrören med

I veckan hade klimatkollegiet sitt andra möte, det första ägde rum i november. Nu är uppställningen något annorlunda. Finansmarknads- och bostadsministern är utbytt mot jämställdhets- och bostadsministern. Det vill säga en omgörning som gör att Miljöpartiets båda språkrör fortsatt ingår i ministergruppen.

Tidigare var det miljö- och klimatminister Isabella Lövin och finansmarknadsminister Per Bolund. Nu miljö- och klimatminister Per Bolund och jämställdhets- och bostadsminister Märta Stenevi.

El och stadsutveckling

Tema på mötet var hållbar stadsutveckling och elektrifiering, enligt pressmeddelandet från regeringen.

Forrige artikel Upphandlingsmyndigheten får ny kommunikationschef Næste artikel Han blir V:s nya landsbygdspolitiska talesperson
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.