Finlands president ställer in självständighetsbalen på slottet

Finlands president Sauli Niinistö ställer in slottsbalen, det traditionsenliga firandet av självständighetsdagen, rapporterar Yle. Orsaken är det allt sämre coronaläget.

Tidigare var tanken en nedbantad bal med omkring 200 gäster. Men nu skrinläggs den planen. Detta på grund av det försämrade coronaläget och på grund av ett kryphål i smittskyddslagen som gör det omöjligt att kontrollera covidinstyg vid tillställningar som ordnas av offentliga samfund.

Detta är andra året i rad som balen ställs in.

Även den särskilda tillställningen för veteraner och lottor har ställts in av hälsosäkerhetsskäl, skriver Yle.

Inbjudan håller ett år till

Balen är Finlands motsvarighet till den svenska Nobelfesten och inbjudningarna är eftertraktade. Presidentens kansli meddelar att de som var bjudna till slottsbalen kan vara säkra på att få en inbjudan även nästa år.

Balen har ordnats sedan år 1919, men ställts in flera gånger tidigare, enligt Yle.

Forrige artikel Tre ledamöter petas när MP-ministrarna ska tillbaka till riksdagen Tre ledamöter petas när MP-ministrarna ska tillbaka till riksdagen Næste artikel Fem kommuner kan knipa pris för skräparbete
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.