Föreningen VOOV får djurskyddspris

VOOV, Veterinär Omtanke Om Våldsutsatta, får Djurskyddet Sveriges djurskyddspris.

Föreningen får priset för sitt arbete med att tillhandahålla en säker plats för djur som på ett eller annat sätt påverkas av våldsamma relationer. Juryns motivering framhöll att "VOOV har inte bara gjort skillnad för en stor grupp djur och människor utan har även bidragit till att lyfta frågan om djur som brottsoffer i samhällsdebatten."

Natalie Nordén från VOOV:s förbundsstyrelse tog emot priset under en prisutdelning vid Djurskyddet Sveriges nationella samling i helgen.

Samtidigt fick Clarion Hotel Arlanda Djurskyddets hedersomnämnande för initiativet "Happy Dog", där rädda hundar och deras ägare får möjligheten att fira Valborg och nyårsafton i en fyrverkerifri zon.

Forrige artikel Ulrika Carlsson föreslås bli ordförande för Studieförbundet Vuxenskolan Næste artikel Beichen Chen tilldelas innovationspris av Fortum
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.