Försäkringskassan rekryterar från rymdaktiebolag 

Peter Haglind tillträder som ny IT-chef på Försäkringskassan som sedan 2017 bland annat ansvarar för statlig IT-drift på uppdrag av regeringen.

– Jag sökte jobbet som IT-chef på Försäkringskassan för att det känns viktigt – på riktigt. Försäkringskassans verksamhet är ett fundament för det svenska samhället. Den stora och väl fungerande IT-avdelningen kommer även framåt få hantera många spännande utmaningar – något som känns riktigt stimulerande att få bli en del av, säger han i ett pressmeddelande.

Haglind kommer senast från en tjänst på rymdaktiebolaget Swedish Space Corporation, SCC. Dessförinnan arbetade han inom Försvarsmakten i drygt nio år, varav sex år som informationschef. 

Han efterträder Stefan Olowsson som går i pension.

Forrige artikel Lund är årets klimatstad Næste artikel Tidigare statssekreterare ny vd på Krav Tidigare statssekreterare ny vd på Krav
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.