Från it-direktör till patientnämnden

It-direktör Helena Strandberg har utsetts till chef för patientnämndsförvaltningen i Dalarna.

Helena Strandberg har arbetat inom Region Dalarna i 36 år, bland annat som förvaltningschef för Dalarnas Hjälpmedelscenter och som verksamhetschef på vårdcentralen i Avesta. Den 1 september byter hon sin nuvarande roll som it-direktör mot rollen som chef för pantientnämndsförvaltningen. 

– Jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet och kompetens från att ha arbetat i olika delar av hälso- och sjukvården för att förvalta och utveckla patientnämndens verksamhet. Det är ett mycket ärofyllt uppdrag, då patientnämnden ytterst finns till för Dalarnas invånare, säger Helena Strandberg i ett pressmeddelande.

Forrige artikel Hon får Raoul Wallenbergpriset Hon får Raoul Wallenbergpriset Næste artikel Kristerssons tidigare medarbetare till handelskammare Kristerssons tidigare medarbetare till handelskammare
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.