Fredrick Federley (C) kandiderar till ordförande för ALDE

Söker den liberala partigruppens stöd i ett brev.

Fredrick Federley ställer upp i valet av ordförande för den liberala partigruppen ALDE. Det erfar HelaHälsinglands ledarsida. I ett brev som skickats till de liberala europaparlamentarikerna söker Federley stöd för sin kandidatur:

– Det är dags för en uppväxling. En ny fas för ALDE som kräver energi och övertygelse. Därför söker jag ert stöd på ALDE-kongressen i Budapest, för att leda gruppen som ordförande.

I brevet beskriver Federley de europeiska socialisterna och de konservativa som "politiskt korrupta", och menar att de liberala är de enda som inte har dragits mot de extrema ytterkanterna i det politiska spektrumet.

Fredrick Federley har varit europaparlamentariker sedan 2014 och är ledamot i EU-parlamentets utskott för miljö och hälsa. Centerpartiets valberedning har även föreslagit att Federley tar plats i partiets verkställande utskott vid Centerpartiets förbundsstämma i slutet av september.

Forrige artikel Camilla Rosenberg ny operativ chef på Lotteriinspektionen Næste artikel Verksamheten Kost får Landstinget Västmanlands miljöpris
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.