Fredrik Kornebäck ny pressekreterare på Kommunal

Finansminister Magdalena Anderssons (S) pressekreterare går till fackförbundet Kommunal.

Fredrik Kornebäck har arbetat som journalist och med pressansvar i politken i 20 år. I sin nya tjänst som pressekreterare för Kommual kommer han också att ingå i fackförbundets ledningsstab. I ledningsstaben kommer Kornebäck att ha särskilt ansvar för långsiktig planering och extern avtalsrörelsekommunikation.

– Jag har en lång erfarenhet av att arbeta med pressfrågor inom politiken. Men jag är också en tidigare journalist och arbetsmarknadsreporter som tycker att en stark fackföreningsrörelse är något av det viktigaste Sverige har. Därför känns det som en kul och passande utmaning att gå vidare till välfärdens största fackförbund, säger Fredrik Kornebäck, i ett pressmeddelande.

Forrige artikel ?Susanne Wirdemo blir kommundirektör i Alingsås Næste artikel Helena Stjernholm utsedd till Näringslivets mäktigaste kvinna
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.