Fryshuset får Årets hjulklapp för epa-satsning

Fryshuset tilldelas Riksförbundet M Sveriges utmärkelse Årets hjulklapp, för deras arbete för motorintresserad ungdom.

Under de senaste åren har Fryshuset organiserat verksamheter för motorintresserad ungdom. Organisationen har samarbetat med flera kommuner i landet med syftet att kunna erbjuda en trygg mötesplats för alla unga med motorintresse.

För det arbetet tilldelas de nu Riksförbundet M Sveriges utmärkelse Årets hjulklapp.

Uppmuntras sällan

”Fryshuset med projektet MIU – Motorintresserad ungdom vänt sig till grupper som sällan uppmuntras eller uppmärksammas i positiva sammanhang: de som har bilar och motorer – inte minst A-traktorn – som intresse”, skriver juryn i sin motivering.

”A-traktorn ger många ungdomar ökad mobilitet och frihet. Med A-traktorn följer också i många fall ett intresse för fordonsteknik, en meningsfull fritid och ett socialt sammanhang.”

Svaret var lätt

Fryshusets vd Johan Oljeqvist ser verksamheten som ett lysande exempel.

– Verksamheten Motorintresserad ungdom är ett lysande exempel på den stora positiva effekt som uppstår när vi väljer att fokusera på ungas styrkor i stället för att fastna i problembilder, säger han i ett pressmeddelande.

– Ser vi en ung person med brinnande intresse för sitt fordon och ljudet i fordonet? Eller ser vi en störande bråkig person som är ett person som är ett problem för samhället? För Fryshuset var svaret lätt.

Forrige artikel Fem kommuner kan bli Årets Håll Sverige rent-kommun Næste artikel Johan Pehrson vald till Liberalernas partiledare Johan Pehrson vald till Liberalernas partiledare
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.