Generalmajor petas från tjänst

Generalmajor Anders Brännström har efter att ha kritiserat försvaret i en artikel flyttats från sin tjänst som chef för ledningsstabens totalförsvarsavdelning.

Anders Brännström har i en intervju med DN sagt bland annat att många förband saknar möjlighet att öva sina soldater samt materielbrist leder till att en del förband inte kan upprätthålla önskad krigsduglighet. Han har även i en debatt i SvD med rubriken ”Farligt bygga försvaret på gissningar om sannolikhet”,  framfört viss kritik mot försvaret.

"Han kommer inte att få jobbet som chef för Högkvarterets totalförsvarsavdelning. Anledningen till det är en förtroendefråga. Min uppfattning är att Anders Brännström inte är lämplig för den befattningen", skriver ÖB Micael Bydén om händelsen i ett blogginlägg på Försvarsmaktens hemsida. 

Anders Brännström leder idag arbetet med att planera den internationella övningen Viking 18, vilket han kommer att fortsätta med även framöver.

Forrige artikel Eva Lindström utsedd till ny svensk ledamot i Europeiska revisionsrätten Næste artikel Valter Mutt vald till utrikespolitisk talesperson
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.