Glad sommar – vi är åter i augusti!

Nu tar Altinget och redaktörerna för alla våra sakpolitiska nyhetsbrev semester. Även den dagliga gratisöverblicken tar paus under sommaren. På återseende i augusti, kära läsare!

Man undrar hur regeringskrisen hade sett ut om den hade uppstått i mars. Hade vi sett mer bångstyrighet och envetenhet hos partier och enskilda ledamöter om inte semestern hägrade?

När regeringen Löfven III nu har presenterats, helt utan förändringar, är det svårt att frigöra sig från känslan att vi varit igenom ett par månader av meningslöst kaos som slutade med sommarsuget utspring från riksdagen. 

Samtidigt har mycket hänt, även om regeringen ser likadan ut. Liberalerna bytte slutgiltigt block och fortfarande väntar en potentiellt knackig väg fram till budget i höst.

Dags för paus

Men, nu tar politiken paus och det gör vi på Altinget också. Ungefär från mitten av augusti är vi åter med nyhetsbrev, nyheter och debatt och redan nu skissar vi på höstens publiceringar. 

Vi tar semester med en känsla av nöjdhet. Under det gångna året har vi vuxit. Vi har öppnat två nya nischbevakningar: Altinget Omsorg och Altinget Civilsamhälle. Vi har redesignat vår sajt och gett den ett fräschare, mer uppdaterat utseende. Och under det kommande året blir det ännu mer, vi skissar redan på nya nischer.

Dessutom: snart är det val - åtminstone 2022. Man har all anledning att följa sakpolitiken via Altinget även framöver. 

Vi önskar alla våra läsare en vilsam och rolig sommar. Bada mycket, fortsätt hålla avstånd och visa varandra hänsyn – och ta era vaccinsprutor, så ökar vi chansen till ett närmare liv till hösten! 

Forrige artikel Här är alla ministrar i regeringen Löfven III Här är alla ministrar i regeringen Löfven III Næste artikel Inga nya ministrar i regeringen – Baylan tar landsbygdsfrågorna Inga nya ministrar i regeringen – Baylan tar landsbygdsfrågorna
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.