Hallå där Agnes Arpi – ny krönikör i Altinget

HALLÅ DÄR. En baklängespratande krogrecensent, vars andra förlossning inte var någon räkmacka. Altingets nya krönikör Agnes Arpi flaggar för sina favoritämnen och för risken att göra alla läsare besvikna. 

Agnes Arpi är göteborgare samt journalist sedan elva år. Hon har jobbat för SVT, Expressen, GT och Metro och bevakade länge Göteborgs restaurangutbud i GP. 

Krogliv blir det emellertid mindre av när hon från och med idag börjar som en av Altingets fyra nya krönikörer. Istället kan Arpis intresse av välfärd i bred bemärkelse väntas synas i spalterna, i synnerhet med fokus på otillräcklig och ovetenskaplig kvinnosjukvård. 

Hallå där Agnes, hur förtjänar du ditt levebröd till vardags? 

– Jag är journalist. Jag har genom åren skrivit mycket om arbetsmarknad och sjukvård, men även varit bland annat redaktör på SVT och krogrecensent i Göteborgs-Posten.

Okänd talang eller hobby?

– Jag kan prata baklänges och räkna bokstäverna supersnabbt. Detta dokumenterades i ”Värsta språket” i SVT 2002, så jag har bevis.

Har du en politisk färg?

– Nej. Jag vet att det ofta förväntas av mig, men jag gör alla besvikna på den punkten.

Vad kan läsarna förvänta sig att du skriver mest om?

– Sjukvård är ju ett favoritämne, särskilt de områden där den saknas eller är undermålig.

När ändrade du uppfattning om något senast?

– Jag trodde att min andra förlossning, som var nu i januari, skulle vara enklare än första, för det var vad alla sade. Jag akutsnittades efter 18 timmar, eftersom bebisen låg fel, vilket inte direkt var en räkmacka. Jag blev en erfarenhet rikare, och insåg hur oförutsägbart sådant är.

Forrige artikel Folkhälsomyndighetens pressträff om pandemiläget (2 mars) Folkhälsomyndighetens pressträff om pandemiläget (2 mars) Næste artikel Hallå där Per Bolund – som svarar på kritiken från partikollegan Peter Eriksson Hallå där Per Bolund – som svarar på kritiken från partikollegan Peter Eriksson
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.