Han är M:s nya förstanamn i civilutskottet

David Josefsson är Moderaternas nya förstanamn i civilutskottet.

Efter maktskiftet och ministerutnämningar sker en rockad i riksdagsutskotten. Viktor Wärnick går från civilutskottet till arbetsmarknadsutskottet och David Josefsson har därmed utsetts till partiets nya förstanamn i civilutskottet.

”Det blir en del omfördelningar bland förstanamnen i utskotten nu när vi har ett antal ledamöter som blivit statsråd, och jag har fått det spännande uppdraget att ta över arbetsmarknadsfrågorna. Ny etta i civilutskottet blir David Josefsson”, skriver Wärnick i ett mejl till Altinget.

På Linkedin skriver Josefsson att han nu drar igång ett ordentligt reformarbete kring bostadsfrågor, byggande och samhällsplanering tillsammans med den nytillträdde bostadsministern och samarbetspartierna. 

David Josefsson har varit riksdagsledamot sedan 2018 och suttit i civilutskottet sedan 2019. 

Forrige artikel Minister KU-anmäls för aktieinnehav Næste artikel Ex-statssekreterare ny chef för Moderaternas riksdagskansli
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.