Han är ny ordförande för Luf

Anton Holmlund tar över som ny ordförande för Liberala ungdomsförbundet.

Liberala ungdomsförbundet har under de senaste två åren letts av förbundsordförande Erik Berg. I och med helgens kongress i Uppsala har han nu lämnat över klubban till valberedningens förslag Anton Holmlund, tidigare distriktsordförande för Luf Västmanland.

– Jag känner mig glad och tacksam över att få det här förtroendet. När min generation får ärva problem och strukturer som förstör vår framtid och vår frihet är Liberala ungdomsförbundet den enda kraften i samhället som kan ta ansvar för friheten, säger Holmlund i ett pressmeddelande.

Anton Holmlund har varit en del av förbundsstyrelsen sedan 2021. För två år sedan tillträdde han även posten som en av två vice förbundsordföranden.

Elin Hjelmestam och Liv Näslund blir förste respektive andra vice förbundsordförande i den nya styrelsen.

Forrige artikel Generalkonsul kliver in i UD-toppen Næste artikel Budgetchef blir huvudsekreterare i vårdgarantiutredningen
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.