Han blir kommittésekreterare i betygsutredningen

Regeringen har tillsatt en utredning om hur betygsättningen ska bli mer likvärdig. Nu är det klart vem som blir kommittésekreterare.

Under hösten 2022 presenterade Riksrevisionen sin granskning av statens insatser för en likvärdig betygssättning, främst med fokus på diskrepansen mellan betygssättning och provresultat på nationella prov. I rapporten rekommenderas regeringen att tillsätta en utredning för att ta fram lämpliga åtgärder för att få en mer likvärdig betygssättning, vilket skedde i juni.

Professor Magnus Henrekson är särskild utredare och nu har Isak Skogstad rekryterats till utredningskansliet. Han har fram till nu varit Liberalernas skolpolitiska expert, men är tills vidare kommittésekreterare i utredningen.

Utredningen ska slutredovisas senast i februari 2025.

{{toplink}}

Beslutskedja: Utredning: Likvärdiga betyg och meritvärden, Dir. 2023:95

22/6
2023
21/8
2023
19/1
2024
17/9
2024
Forrige artikel Karlsbro (L) tackar nej till riksdagsplats Karlsbro (L) tackar nej till riksdagsplats Næste artikel Johan Pehrson får ny pressekreterare
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.