Han blir Returpacks nya vd

Tomas Kjellker har mångårig erfarenhet från förpackningsbranschen. I augusti tar han över som vd för Returpack.

Under förra året pantades över 2,6 miljarder flaskor och burkar i Sverige. Riksdagens mål är att 90 procent av alla dryckesförpackningar ska insamlas. I och med 2022 års rekordnotering är den nivån i dag på 87,4 procent.

Men i och med att Returpacks nuvarande vd, Bengt Lagerman, slutar efter 8 år som vd, så blir det Tomas Kjellker som nu får ta över rodret för att ro hem måluppfyllelsen.

Tomas Kjellker har haft ledande roller inom industriföretag under många år, närmast hos den internationella färgtillverkaren Sherwin-Williams.

– Redan tidigt i min karriär kom jag i kontakt med Returpack. Vi som producenter och ägare var alltid väldigt stolta över Returpacks pionjäranda, över den höga återvinningsgraden och de goda resultaten. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla verksamheten vidare tillsammans med teamet för att möta nya förändringar och kravbilder, säger Tomas Kjellker i ett pressmeddelande.

Tomas Kjellker tillträder sin nya tjänst den 1 augusti.

Forrige artikel Tidigare C-politiker in i skogsstyrelse Næste artikel Hälso- och sjukvårdsdirektör lämnar med omedelbar verkan Hälso- och sjukvårdsdirektör lämnar med omedelbar verkan
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.