Han efterträder kommunchefen som avgick – efter fem månader

Mats Öman blir ny kommunchef i Gullspång. Han efterträder Gunnar Carlsson som, efter fem månader på posten, väljer att gå tillbaka till sin tidigare arbetsplats. 

Det var i augusti 2020 som Gunnar Carlsson tillträdde som kommunchef i Gullspång. Tre månader senare, i november, valde han att säga upp sig. 

– Vi får nu sätta igång en rekryteringsprocess. Tråkigt men så är det, kommenterade Carina Gullberg (S), kommunstyrelsens ordförande, då i ett pressmeddelande.

Efter att ha suttit kvar som kommunchef året ut återvände Gunnar Carlsson till Tibro kommun, där han jobbade innan han blev kommunchef. Ny kommunchef i Gullspång blir alltså Mats Öman.

Bra rekrytering 

Öman jobbar sedan 2016 som kommunchef i Storfors kommun. Tidigare har han bland annat varit turistchef i Kristinehamn. 

– Det är naturligtvis tråkigt för Storfors eftersom Mats är en drivande och utvecklande kommunchef. Jag gratulerar Gullspång till en bra rekrytering, säger Hans Jildesten (S), ordförande för kommunstyrelsen i Storfors, i ett pressmeddelande.

Forrige artikel Rektor invald i Kolmårdenstiftelse Næste artikel Statsvetarprofessor byter universitet
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.