Han går från Lövin och Bolund till PR-byrå

En av de politiska tjänstemän som lämnade Regeringskansliet tillsammans med resterande Miljöpartiet i vintras har rekryterats till PR-byrån Westander för att arbeta med klimat- och energifrågor. Jakob Lundgren kom närmast från rollen som politiskt sakkunnig hos klimat- och miljöminister Per Bolund.

– Jakob Lundgren har stor praktisk erfarenhet av både opinionsbildning och politiska beslutsprocesser. Hans kompetens kring transport- och energifrågor kommer att vara till särskilt stor nytta för många av våra klimatengagerade kunder, säger Jessica Henryson, affärsområdeschef på Westander Klimat och Energi, i ett pressmeddelande.

Lundgren, som började tjänsten som PR-konsult för två veckor sedan, kommer att arbeta för att analysera, opinionsbilda och påverka utvecklingen på klimat- och energiområdet. 

– Westanders hållbarhetsprofil gör företaget till helt rätt plats för samhällsengagerade personer. Jag har själv ett stort klimatengagemang och det är viktigt för mig att kunna fortsätta bidra till utvecklingen mot ett fossilfritt samhälle, säger Jakob Lundgren i pressmeddelandet.

Lundgren har, förutom rollen som politiskt sakkunnig åt Per Bolund sedan februari 2021, även varit pressekreterare åt miljö- och klimatminister Isabella Lövin och miljöminister Karolina Skog.

Forrige artikel Hon ska stärka kommunikationen på Arena opinion Næste artikel Divisionschef på Svenska kraftnät blir ny energi-gd
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.