Han ska ansvara för klagomål kring studiestöd

Regeringen har utsett Robert Dalman till ny direktör och chef för Överklagandenämnden för studiestöd. Han tillträder i maj 2021. 

Robert Dalman jobbar i dag som rådman vid Förvaltningsrätten i Härnösand. Överklagandenämnden för studiestöd är inte en ny arbetsplats för honom, han har arbetat där tidigare som biträdande myndighetschef. 

– Det är glädjande att Robert Dalman har tackat ja till att bli ny direktör för Överklagandenämnden för studiestöd. Hans gedigna kunskap och erfarenhet inom domstolsväsendet och också från nämnden gör Robert Dalman mycket lämpad för uppdraget, och jag ser fram emot vårt samarbete framöver, säger Matilda Ernkrans (S), minister för högre utbildning och forskning, i ett pressmeddelande. 

Dalman är utbildad jurist och har tidigare bland annat jobbat som vikarierande lagman och som chef för Förvaltningsrätten i Härnösand. 

Forrige artikel Uppsala universitet har flest nya sökande Næste artikel Centerpartiet får ny talesperson i socialförsäkringsfrågor
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.