Hanne Kjöller lämnar DN

Svenska Dagbladet värvar DN-kolumnisten Hanne Kjöller. I augusti blir hon ny krönikör på ledarsidan.

SvD:s politiska chefredaktör Tove Lifvendahl beskriver Hanne Kjöller som ”en av Sveriges mest tongivande, spännande och vetgiriga röster”.

Kjöller har skrivit för Dagens Nyheter under hela 2000-talet, först som ledarskribent och sedan som fristående kolumnist. Utöver journalist och författare är hon även sjuksköterska och har låtit sina erfarenheter från verksamhetsgolvet prägla flera texter.

Den 31 augusti skriver hon sin första krönika för SvD:s ledarsida.

– Jag är imponerad av ledarsidans höjd och djup. Artiklarna är välskrivna och tankarna genomtänkta och väl underbyggda. Jag håller inte med om allt, men lär mig något av så gott som varje artikel. Det känns hedrande att få bli publicerad i ett så stringent sällskap, säger Kjöller till tidningen

– Kombinationen av trygghet i egna värderingar, ett stort journalistiskt patos, och modet att våga vara motvalls, gör henne till en värdefull röst i ett land vars debatt alltför ofta blir kollektivistisk och följsam, säger Tove Lifvendahl, politisk chefredaktör i ett pressmeddelande.

Forrige artikel Ny styrelseordförande på g till Svenska kraftnät Næste artikel Tidigare statsminister slagen – hon blir Islands nya president
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.