Hans Wallmark är EU-nämndens nya ordförande

Hans Wallmark (M) tar över ordförandeposten i EU-nämnden, efter ministerutnämnandet av Jessika Roswall (M).

I åtta års tid har Hans Wallmark varit ett av ansiktena utåt för Moderaternas försvars- och utrikespolitik – först som försvarspolitisk talesperson, sedan som utrikespolitisk sådan.

Under förra mandatperioden hann han dessutom vara både ordförande och vice ordförande i utrikesutskottet.

Ersätter Roswall

Jessika Roswall lämnar uppdraget som EU-nämndens ordförande då hon tar plats i regeringen som EU-minister. Nu står det klart att det blir Hans Wallmark som ersätter henne på nämndens tyngsta presidieplats.

”Två centrala pelare som Moderaternas utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik stadigt vilar på är EU och Nato. Jag kommer därför från och med i morgon att axla uppgiften som ordförande i EU-nämnden”, skriver Wallmark i ett inlägg på Facebook.

 

 {{toplink}}

Forrige artikel Han är Moderaternas nya gruppledare i riksdagen Næste artikel Ex-minister ny partisekreterare för Moderaterna Ex-minister ny partisekreterare för Moderaterna
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.