Här är Sveriges bästa rektor

Semira Vikström, rektor på Visättraskolan i Huddinge, har blivit utsedd till Årets skolledare. Priset delas ut av Sveriges skolledarförbund. 

Semira Vikström har jobbat som rektor på Visättraskolan i Huddinge sedan 2013. Enligt juryns motivering tilldelas hon priset eftersom hon "genom ett närmast outtröttligt engagemang och systematiskt angreppsätt visat att det går att bygga starka och robusta verksamheter i områden med socioekonomiska utmaningar".

Vikström har redan tidigare uppmärksammats för sina insatser för skolan, bland annat vann hon Lärarförbundets skolledarpris tidigare i år. Hon är utbildad högstadielärare och har gått rektorsprogrammet vid Uppsala universitet. Nu tilldelas hon en prissumma på 100 000 kronor. 

– Det är med stolthet och glädje att vi med Sveriges största pris för skolledare, kan uppmärksamma den enormt viktiga insats som landets skolledare gör. Något som vi inte minst har fått bevis på under det här året, säger Matz Nilsson, förbundsordförande för Sveriges skolledarförbund, i ett pressmeddelande.

Forrige artikel Linda Burenius till Global Challenges Foundation Næste artikel Försvarsmyndigheter startar plattform för att locka kompetens
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.