Hbtqi-pris instiftas till minne av Barbro Westerholm

HBT-Liberaler instiftar ett nytt pris, regnbågssteget, som ska tilldelas personer som verkar i den framlidna liberala riksdagsledamoten Barbro Westerholms anda. 

Liberala riksdagsledamoten Barbro Westerholm avled den 14 mars i år, 89 år gammal. Westerholm hade stort engagemang i hbtqi-frågor och var drivande i många reformer. Under hennes tid som generaldirektör på Socialstyrelsen togs beslutet att friskförklara homosexualitet och hennes engagemang för hbtqi-rättigheter fortsatte som politiker. 

Nu instiftar HBT-liberaler det nya priset regnbågssteget som ska delas ut till personer som verkar i Barbro Westerholms anda för att främja hbtqi-personers levnadssituation i Sverige, rapporterar Aftonbladet.

Priset ska utformas av konstnären Elisabeth Olsson, och delas ut för första gången den 29 augusti 2024. Vinnaren utses av en jury beståendes av Jan Jönsson (L), oppositionsborgarråd i Stockholms stad, tidigare L-ministern Birgitta Ohlsson och Jon Voss, chefredaktör för tidningen QX. 

{{toplink}}

Forrige artikel Han blir samordnare hos Tobias Baudin Næste artikel Regeringen har utsett gd:n för den nya Utbetalningsmyndigheten Regeringen har utsett gd:n för den nya Utbetalningsmyndigheten
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.