Helldén lämnar sin plats i utskottet – Bolund kliver in

En rockad i Miljöpartiets riksdagsgrupp väntar när Per Bolund lämnar riksdagen och Daniel Helldén lämnar sin utskottsplats. Men till dess kliver Bolund in på Helldéns post.

Miljöpartiets nya språkrör lämnar platsen som ordinarie ledamot i riksdagens trafikutskott. Men det är inte omöjligt att han försöker hålla sig kvar.

– Möjligtvis att jag skulle kunna ta en ersättarplats, så att jag kan gå in och höra någon diskussion, eftersom jag tycker att det är så viktiga frågor, säger Daniel Helldén till Altinget under tisdagslunchen.

Ja, kommer du att sakna uppdraget?

– Jo, det har varit otroligt roligt. Hela det här området är ju fantastiskt viktigt, för hela omställningen, och för att Sverige ska fungera. Det har varit fantastiskt kul. Så det gör jag, säger Helldén och fortsätter:

– Men som det ser ut nu när vi har gått igenom hur planeringen och allting ligger, så går det liksom inte att kombinera med ett språkrörsarbete och att vara ledamot.

{{toplink}}

Det innebär bland annat att han kommer att lämna rollen som trafikpolitisk talesperson.

– Jag ska ju vara talesperson för allt, på ett sätt.

Under tisdagseftermiddagen samlades partiet för att besluta om den nya utskottsfördelningen. Riksdagsgruppen landade i att det tidigare språkröret Per Bolund tillfälligt tar över Helldéns plats i trafikutskottet under den närmsta tiden.

Det står dock inte klart vem som blir ny trafikpolitisk talesperson eller om Mats Berglund, som ersätter Per Bolund när språkröret lämnar riksdagsgruppen i årsskiftet, tar över platsen i trafikutskottet.

– Det kommer att lösas ut under de närmsta veckorna, säger Helldén till Altinget.

Forrige artikel Norrlänningar saknas på partiernas EU-listor Norrlänningar saknas på partiernas EU-listor Næste artikel MP vill utreda en krigslag för natur och lantbruk MP vill utreda en krigslag för natur och lantbruk
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.