Hökmarks tidigare tjänsteman ansluter till Skogsindustrierna

Marcus Lantz, tidigare ordförande för Moderata ungdomsförbundet i Skåne och politisk tjänsteman hos EU-parlamentarikern Gunnar Hökmark, ansluter till Skogsindustriernas Brysselkontor.

Lantz förstärker branschorganisationens verksamhet under en intensiv arbetsperiod, säger kollegan Anna Holmberg i ett pressmeddelande.
– Det här är en välkommen förstärkning. Just nu har vår organisation bråda dagar med all lagstiftning kopplat till klimatpaketet Fit for 55 och med det som ska komma senare i år om hållbara produkter. Därför är det nödvändigt att vi kan vara på plats här i Bryssel.

Under den senaste mandatperioden arbetade Marcus Lantz med sakfrågorna inom Utskottet för ekonomi och valutafrågor för den moderata EU-parlamentarikern Gunnar Hökmark. Han kommer från en tjänst på den Köpenhamnbaserade PR-byrån Ehrenberg Sørensen.

Forrige artikel Statssekreterare vill göra riksdagscomeback Næste artikel Lorentz Tovatt (MP) kliver av politiken Lorentz Tovatt (MP) kliver av politiken
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.