Hon avgår som ordförande för RBU

Från och med slutet av november kommer Maria Persdotter inte längre vara förbundsordförande för RBU, Riksförbundet för rörelsehindrade barn och ungdomar.

Sedan 2015 har Maria Persdotter lett föreningen, som arbetar för att förändra samhällets attityd och skapa bättre förutsättningar för barn med rörelsebegränsande funktionshinder. Hon ersätts av Johan Klinthammar, som i dag är vice förbundsordförande.

– Nu önskar jag Johan och övriga förbundsstyrelsen stort lycka till med arbetet i fortsättningen. Här finns en kraft och en kompetens som kan försätta berg, säger Maria Persdotter i ett pressmeddelande.

Forrige artikel Tobias Baudin (S) nominerad till ny partisekreterare Tobias Baudin (S) nominerad till ny partisekreterare Næste artikel Kinnunen (SD) miljöpolitisk talesperson – igen Kinnunen (SD) miljöpolitisk talesperson – igen
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.