Hon blir Ekots nya politiska kommentator

Politikveteranen lämnar Expressen för Sveriges Radio. Efter sommaren kommer hon att kommentera politik i Ekots sändningar och program.

Helena Gissén kommer att bli Ekots nya politiska kommentator. Hon efterträder Tomas Ramberg som lämnade Sveriges Radio tidigare i år för en tjänst på Dagens Nyheter. Hon kommer närmast från en tjänst som politikreporter på Expressen. Dessförinnan arbetade hon många år på TV4, både som reporter och som politisk kommentator.

– Det känns stort och omtumlande. Jag är hedrad att jag fått det här förtroendet och jätteglad, säger Helena Gissén i ett pressmeddelande.

Under en del av sin tid på Expressen har hon hindrats från att rapportera om politik eftersom hon är gift med Ulf Kristerssons tidigare statssekreterare PM Nilsson. Altinget har nyligen rapporterat om att PM Nilsson kommer att återvända till Dagens industris ledarredaktion.

Tillsammans med Fredrik Furtenbach kommer hon att medverka i de program och sändningar som produceras av Sveriges Radios nyhetsredaktion. Bland annat kommer hon regelbundet att dela i podcasten ”Det politiska spelet”. Helena Gissén tillträder tjänsten efter sommaren.

– Vi är mycket glada över att ha kunnat värva en stjärna som lyser klart på egen hand och som även brinner för att samarbeta. Det är precis så vi arbetar i Ekots politikgrupp, säger Thomas Björkman, chef för politikgruppen på Ekot.

Forrige artikel Socialpolitisk talesperson ny gruppledare för SD Socialpolitisk talesperson ny gruppledare för SD Næste artikel Miljardbud på Serneke från skånskt bolag
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.