Tidigare partisekreterare blir ny barnombudsman

Regeringen har utsett Juno Blom till ny barnombudsman. Hon är i dag riksdagsledamot för Liberalerna och partiets talesperson i barnrätts- och rättspolitik.

Den 29 februari går förordnandet för den nuvarande barnombudsmannen, Elisabeth Dahlin, ut. Barnombudsmannen är chef för myndigheten med samma namn och företräder barns rättigheter med bakgrund i FN:s barnkonvention.

Under torsdagen meddelade regeringen att den liberala riksdagsledamoten Juno Blom kommer att efterträda Dahlin på posten.

Blom var partisekreterare för Liberalerna mellan 2019 och 2022 och lämnade i samband med Nyamko Sabunis avgång. I dag är hon Liberalernas talesperson i barnrätts- och rättspolitiska frågor, och har tidigare arbetat med frågorna i kommun och myndighet.

Juno Blom tillträder sin nya tjänst den 1 mars. Patrik Karlson, ordförande för Liberalerna i Östergötland, tar över Juno Bloms plats i riksdagen.

Forrige artikel De ska ta fram en kulturkanon De ska ta fram en kulturkanon Næste artikel Ny pressekreterare hos statsministern
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.