Hon blir ny vd för Thorengruppen

Ester Alavei, utbildningsdirektör i Norrköpings kommun, blir ny vd för Thorengruppen. 

Thorengruppen byter vd vid årsskiftet. Nuvarande vd:n Ola Rönnqvist återgår till rollen som styrelseordförande för koncernen. Han kommer även fortsätta leda kvalitetsutskottet i styrelsen.

– Ester är starkt analytisk och en enormt driven person som alltid får resultat och levererar. Jag känner mig väldigt trygg med Ester som ny vd för Thorengruppen, säger den avgående vd:n i ett pressmeddelande

Känner starkt för uppdraget

Ester Alavei är tillförordnad utbildningsdirektör i Norrköping sedan juni månad. Hon har en bakgrund som gymnasielärare och specialpedagog. Tidigare har hon bland annat lett bildningsgruppen i Trelleborg. 

– Jag ser så mycket positivt hos Thorengruppen, det är ett företag med fina värderingar. Och ledningsgruppen har gett mig ett otroligt gott intryck – jag känner starkt för det här uppdraget. Thorengruppen har inlett ett omfattande kvalitetsarbete under Olas ledning, och det kommer att fortsätta, även på styrelsenivå under ledning av Ola. En liknande kvalitetsresa som deras har jag genomfört i Trelleborg – med mycket gott resultat, säger Ester Alavei.

 

Forrige artikel Christer G Wennerholm har avlidit Næste artikel Riksdagsledamöter får lämna SD:s partistyrelse Riksdagsledamöter får lämna SD:s partistyrelse
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.