Hon blir tillförordnad regiondirektör

Lena Gjevert, chef för vårdkvalitet i Region Värmland, går in som tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör. Uppdraget inleddes måndagen den 3 februari.

 

I nästan 25 år har Gjevert haft ledande positioner inom den norska hälso- och sjukvården. Hon har bland annat arbetat på Oslo universitetssjukhus som chef för medicinkliniken och projektdirektör. Gjevert har sedan förra året varit chef för det området vårdkvalitet i Region Värmland.

– Under mina månader i Värmland har jag stött på många duktiga medarbetare och ledare som på ett tydligt sätt tar ansvar för att invånarna i länet ska få god vård. Det gör att jag känner mig trygg i beslutet att ta mig an det här tillfälliga uppdraget, säger Lena Gjevert i ett pressmeddelande.

Forrige artikel Hon blir ny regiondirektör för Region Jönköping Næste artikel LH Alarms grundare har lämnat över vd-posten
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.