Hon ska basa över Göteborgsregionen

Gitte Caous lämnar chefsposten på Socialförvaltningen och blir ny förbundsdirektör för Göteborgsregionen som består av 13 kommuner. 

Caous kommer närmast från tjänsten som förvaltningschef på Socialförvaltning Nordost i Göteborgs stad. Dessförinnan var hon stadsdelsdirektör för Östra Göteborg fem år. Hon har också en bakgrund inom Socialdemokraterna som stabschef och politisk sekreterare.

– Det ska bli spännande att få leda och utveckla verksamheter ur ett större geografiskt perspektiv. GR ligger långt fram inom många frågor som är strategiskt viktiga för offentlig sektor, och har dessutom har ett starkt nationellt renommé, säger Gitte Caous om det nya uppdraget, i ett pressmeddelande.

Hon startar på tjänsten den 1 maj och efterträder då Helena Söderbäck som går i pension efter nio år på posten.

Forrige artikel SD öppnar uteslutningsärende – mot person som redan bytt parti Næste artikel Rektor Linnea ska opinionsbilda på heltid
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.