Hon ska basa över välfärden i Örnsköldsvik

Kaisa Björnström är ny chef för välfärdsförvaltningen i Örnsköldsviks kommun.

Hon kommer senast från en tjänst som konsult på företaget Ensolution AB som arbetar med verksamhetsutveckling inom offentlig sektor. Dessförinnan hade hon uppdraget som socialdirektör i Uppsala kommun.

– Det är en oerhört viktig rekrytering som nu är klar. Vi har en spännande höst framför oss med bland annat en organisationsförändring som ska genomföras, så Kaisa får fullt upp, säger Anna Sundberg, omsorgsnämndens ordförande, i ett pressmeddelande.

Välfärdsförvaltningen ansvarar för stöd och service till funktionsnedsatta och äldre. De ska också se till att kommunens boenden lever upp till hälso- och sjukvårdslagens krav på god och säker vård upp till sjuksköterskenivå. Förvaltningen inkluderar åtta olika avdelningar: socialt stöd, social utredning, arbetsmarknad, särskilt boende, ordinärt boende, LSS-verksamhet, hälso- och sjukvård samt utveckling och internt stöd. 

Björnström efterträder Katarina Jensstad den 1 augusti.

Forrige artikel Löfven ny ordförande för Palmefond Löfven ny ordförande för Palmefond Næste artikel Minister KU-anmäls av två partier Minister KU-anmäls av två partier
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.