Hon ska leda europeiskt klimatråd

Charlotta Brask, Region Stockholms hållbarhetschef, har utsetts till ordförande i det europeiska klimatrådet European healthcare climate council (EHCC).

EHCC, som startades av organisationen Health care without harm, har funnits sedan 2016 och har medlemmar från sex olika länder, främst hälso- och sjukvårdsorganisationer, men även sjukhus. 

– Det är hedrande att Region Stockholms klimatarbete uppmärksammas. Nu får vi större möjligheter att påverka internationellt. Vi har minskat klimatutsläppen med nästan 70 procent sedan 1990 och ligger långt fram när det gäller miljökrav i upphandling. Det finns många fördelar med att samarbeta, som att dela goda exempel, bli starkare tillsammans och påverka ledare och leverantörer att ställa om snabbare för mindre klimatutsläpp, säger Brask i ett pressmeddelande.

 

Forrige artikel Fyra nya svenska ambassadörer Næste artikel Svensk före detta FN-chef avliden
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.