Hon tar över chefsjobbet efter Emma Spak

Ameli Norling blir chef för hälso- och sjukvårdssektionen på Sveriges kommuner och regioner, SKR.

I höstas meddelande Emma spak att hon slutar som chef för hälso- och sjukvårdssektionen för att i stället bli länsråd i Värmland.

Nu är det klart att hon efterträds av Ameli Norling, enhetschef för kunskapsstyrning och stöd vid hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Region Stockholm. Hon är specialistläkare inom gynekologi och obstetrik och disputerade 2014. 

{{toplink}}

– Med Ameli Norling får vi en ledare som på ett bra sätt kan fortsätta arbetet med att stötta regioner och kommuner i utvecklingen av hälso- och sjukvården på alla nivåer, inte minst utifrån att den demografiska utvecklingen verkligen kräver utveckling av nya arbetssätt, säger Fredrik Lennartsson, chef för avdelningen för vård- och omsorg på SKR i ett pressmeddelande.

Ameli Norling tillträder tjänsten 1 maj.

Forrige artikel Nytt förslag till EU-förbud kan minska PFAS-utsläppen med 95 procent Nytt förslag till EU-förbud kan minska PFAS-utsläppen med 95 procent Næste artikel Lista: Här är de 100 000 hektaren som staten skyddar Lista: Här är de 100 000 hektaren som staten skyddar
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.