Hon tar över ledningen för SOM-institutet

Professor Annika Bergström återvänder till SOM-institutet som ny föreståndare. ”Det är ett delvis annat SOM-institut än det jag lämnade för ett antal år sedan”, säger hon.

Annika Bergström har de senaste åren varit proprefekt vid Institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG) vid Göteborgs universitet. 

Nu lämnar hon för att som första kvinna ta över som ny föreståndare för SOM-institutet när Johan Martinsson slutar.

– Det känns såklart oerhört roligt, jag har verkligen saknat SOM de här åren. Det känns också spännande och lite pirrigt, det är ett delvis annat SOM-institut än det jag lämnade för ett antal år sedan, säger Bergström till Göteborgs universitet.

Annika Bergström arbetade som undersökningsledare på institutet mellan 2011 och 2017. Hon tillträder sin nya tjänst den 1 oktober.

Forrige artikel SvFF får ny generalsekreterare – första kvinnan på posten SvFF får ny generalsekreterare – första kvinnan på posten Næste artikel Lisa Bjurwald ny politisk redaktör för VLT Lisa Bjurwald ny politisk redaktör för VLT
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.